Over Grolsch

Grolsch heeft een historie die teruggaat tot 1615 en behoort daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland. Grolsch brouwt uitsluitend bier en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland. Daarnaast is Grolsch ook in internationaal verband een zeer gerespecteerd merk.

Bij Grolsch werken circa 750 medewerkers, in binnen- en buitenland. Sinds 1995 mag Grolsch zich 'Koninklijk' noemen. Grolsch heeft, ter vervanging van haar oorspronkelijke brouwerijen in Groenlo (sinds 1615) en Enschede-Noord (sinds 1895), een geheel nieuwe brouwerij gebouwd ten zuidwesten van de stad Enschede. Deze nieuwe en zeer efficiënte brouwerij is in 2004 officieel geopend en inmiddels volledig in gebruik. In deze brouwerij brouwt Grolsch met de meest moderne technologie bier, volgens het traditionele proces en met natuurlijke grondstoffen. Met andere woorden: hier bedient de beste vakman zich van het beste gereedschap!

Meer informatie over het het ontstaan van bier, het brouwproces en de verschillende Grolsch bieren is te vinden in het handboek 'Alles over Grolsch'
(UA-79664066-1)

  • Side Image