Grolsch kenmerkt zich door een eigen kijk op de wereld en op bier in het bijzonder. Generatie na generatie hebben we onze eigen weg gevolgd, de dingen ánders gedaan. Onze beugelfles is daar een mooi voorbeeld van. Grolsch durft te experimenteren, maar blijft trouw aan haar principes. We hebben een geheel eigen kijk op bier en óók op duurzaamheid! We vinden het belangrijk onszelf te blijven uitdagen.

Voor Grolsch is 'duurzaam en verantwoord ondernemen' (DVO) een onlosmakelijk deel van haar bestaan. We blijven actief in het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering en zijn daarnaast betrokken bij de wereld om ons heen. We stellen ambitieuze lange termijn doelstellingen om lange termijn business mogelijkheden te borgen.

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

 

Schrijf je hier in voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds.

(inschrijving geopend vanaf december 2018)

 

 

 

GVMF inschrijven

Stichting Pak An

De Zwarte Cross en Grolsch zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer en of ze de lening terugbetalen. De verantwoording hiervoor wordt gelegd bij de ontvangers. Inmiddels is Pak An al twee jaar actief en zijn er honderden plannen ingediend en zijn er vele projecten reeds ondersteund op het gebied van: netwerk, coaching, publiciteit en geld. De video hieronder laat precies zien wat er in het eerste jaar is gebeurd en wat Pak An voor de Achterhoek betekent.

 

Meer info over de Stichting Pak An kun je vinden op www.anpakken.nl. Ideeën en initiatieven voor de Achterhoek kun je hier indienen.

 

Video Pak An

Milieuvriendelijke brouwerij

De Grolsche Bierbrouwerij in Enschede is één van de meest milieuvriendelijke bierbrouwerijen ter wereld. Bij de bouw van de brouwerij in de periode 2001 - 2004 is nadrukkelijk rekening gehouden met verschillende milieuaspecten en een optimale inpassing van de brouwerij in de directe omgeving. Zo behoren we tot de top van zuinigste waterverbruikers in de wereld, is de brouwerij vrijwel geur- en geluidloos voor de omgeving en wordt vrijkomend biogas uit de waterzuivering hergebruikt voor het stoken van de stoomketels. Grolsch produceert 15% van de totale energiebehoefte zelf.

 

 

 

Speerpunten

De duurzaamheidsstrategie van Grolsch focust zich op vier prioriteiten:
  • Stimuleren van sociale en economische groei;
  • Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik;
  • Veiligstellen van de beschikbaarheid van water en het gebruik ervan reduceren;
  • Reduceren van CO2 en afval.

Benieuwd naar de activiteiten en agendapunten van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen? Bekijk het online jaarverslag.

 

Verantwoord alcoholgebruik

Op de website www.overalcohol.nl informeren we je over de gevolgen van alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol bij zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af. Middels deze website willen wij waken voor de schadelijke effecten die onverantwoord alcoholgebruik tot gevolg kan hebben. Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken.

 

 

 

www.overalcohol.nl